Gratis proefles: 06 - 53 24 14 45

Jeugdtraining

 

Jeugd

Wij geven les aan kinderen vanaf 6 jaar oud, de exacte instroomleeftijd voor de jeugd verschilt per afdeling. De kinderen worden ingedeeld naar leeftijd, lengte en niveau. Op de volgende afdelingen worden er jeugdtrainingen gegeven: Amsterdam, Breda, Den Haag, Dordrecht, Leiden, Delft en Sliedrecht.

Speciale jeugdgroepen (3 uur les)

De jeugdgroepen worden op speelse en educatieve wijze onderricht. De lengte van de les is echter hetzelfde als die van de ouderen namelijk 3 uur. Lesgeven volgens ons systeem voor slechts 1 uur of anderhalf uur is zonde van je geld. Dat is onze bescheiden mening. Een lesduur van 3 uur staat garant voor fysiek mentale ontwikkeling en kwaliteit.

Mensen reflexen aanleren kost veel tijd en training.

Doelstelling

Bescherm je kind tegen de impact van pesten / agressie

De kern van onze trainingen is, dat je over zowel je fysieke als je mentale grenzen gaat. Dit maakt leerlingen weerbaar voor de situaties zoals deze zich in de praktijk voordoen. In een echte conflictsituatie zal men over deze twee grenzen heengaan. Dit kan fysieke gevolgen met zich meebrengen, maar zal vrij zeker ook bepaalde emoties losmaken. Die zullen voor iedereen weer anders zijn. Om hiermee te leren omgaan worden leerlingen in een gecontroleerde omgeving met hun eigen grenzen geconfronteerd.

Heel simpel: trainen in ons systeem is een investering in jezelf, maar kan ook confronterend zijn voor je. Door de training weet je namelijk precies wat je zwakke punten zijn, maar ook wat je sterke punten zijn. Ook wat je lichte zijde is en ook wat je donkere zijde is. Werken aan deze zwakkere punten van je, zal je meer zelfvertrouwen en een betere innerlijke balans geven. Je hoeft het niet te geloven; ervaar het maar.

Spreuk
Spreuk

Brieven en succesverhalen

Wij zijn dankbaar voor het feit dat we gedurende de jaren al heel veel kinderen hebben kunnen helpen. Hier zijn enkele brieven die wij hebben gekregen van hun ouders.

Geachte heer R. Vogel,

Middels dit schrijven willen wij onze dank uitspreken voor de wijze waarop U onze zoon er weer bovenop heeft gekregen, nadat hij slachtoffer was geworden van ZINLOOS GEWELD.

De gevolgen van dit incident hebben een enorme impact gehad op hem en op ons gezin.

Wonden en breuken heelden en de daders werden veroordeeld, je denkt we zijn er, het is voorbij maar niets is voorbij.

Zijn normen en waarden, zijn eigen ik was in nog geen 15 minuten uit hem geslagen.

Onze zoon bleef machteloos, boos, gefrustreerd, angstig enz. achter. 5 maanden na het incident worstelde onze zoon nog dagelijks met dat wat was gebeurd.

Hij was veranderd van een warme sociale zelfverzekerde jongeman van 15 jaar, die het leven met een glimlach tegemoet ging, in een onzekere jonge man, die de vreugde van het leven niet meer zag.

Achter iedere boom kon een dader staan, te grote mensen massa: het zweet brak hem uit, ga ik vluchten of ga ik slaan. Gelukkig heeft onze zoon heel veel verstand en heeft hij nooit uit angst om hem heen geslagen. Maar de vreugde van het leven was uit hem en uit ons gezin geslagen.

Via internet kwam onze zoon op Uw site en heeft U toen gebeld. U stelde een proefles voor en wilde dat wij, als zijn ouders daarbij aanwezig waren.

Met toch wel enigszins lood in onze schoenen zijn wij bij U gekomen, omdat je denkt bij Wing-Chun Kung-Fu dat is vechten met de bedoeling hoe snel kan ik een ander helemaal verrot slaan. En dat is iets wat bij ons als ouders niet boven aan onze lijst stond.

Maar niets van dit was het geval, we werden warm ontvangen door Uw leerlingen( geen macho’s) gewone warme persoonlijkheden in alle leeftijden van jong tot wat ouder.

Een hele hechte groep waar je het respect voor ieder voelde. Onze zoon werd gelijk opgenomen in de groep en kon mee trainen. Na ongeveer 30 minuten kwam U met Uw zoon Robbert jr, binnen. Ons werd vriendelijk de hand geschud en welkom geheten. Uw pupillen stelden zich op, waarna er eerst een welkoms groet werd uitgeroepen. De lessen begonnen en wij als nieuwelingen nam U apart en werd verteld wat Wing-Chun Kung-Fu was en hoe het was ontstaan, wat het doel was. Vol verbijstering en bewondering hebben wij naar Uw uitleg geluisterd. Onze vooroordelen waren als sneeuw voor de zon weg.

Tot slot vroeg U aan alle nieuwe leerlingen waarom ze naar de Wing-Chun Kung-Fu waren gekomen en wat ze wilde bereiken.

Eenmaal bij onze zoon aangekomen brak ik als moeder, 5 maanden na het incident rolde bij mij de tranen over mijn wangen toen onze zoon vertelde waarom en waarvoor hij naar Uw was gekomen. U sprak ons en onze zoon met heel veel respect en warmte toe en zei: ik ga je helpen. Helaas heeft U onder U pupillen nog een slachtoffer van zinloos geweld zitten die U er gelijk bij riep zodat de jongens samen konden praten en hierdoor steun vonden bij elkaar.

Onze zoon ging naar de groep teug om mee te trainen en Uw woorden waren”: ik ga Uw zoon helpen, het komt goed. Iets wat je als ouder alleen maar kan hopen, geef onze zoon het leven terug, terug zoals het was. Geef hem zijn lach, zijn zelfvertrouwen, zijn ik terug.

Wie had kunnen bevatten dat je na 3-4 maanden zo veel verbetering zou zien. Zijn lach, zijn zelfvertrouwen, zijn ik kwamen weer terug. Voor hem als voor ons als ouders een geschenk uit de hemel.

Nu 16 maanden later hebben wij onze warme sociale zelfverzekerde zoon terug die weer lachend door het leven gaat. Je zou verwachten dat bij het beoefenen van deze sport mensen veranderen in mensen van “kom maar op ik lust je rauw”, maar niets van dit is waar. Ze leren zich verdedigen, ze leren situaties in te schatten, ze leren zich te beheersen, ze leren discipline en krijgen wijze levenslessen.

Wij zouden willen dat zinloos geweld niet meer bestond maar helaas heb ik dat niet voor het zeggen. De wereld is hard en soms ook wel gestoord.

Bedankt, Associatie Wing-Chun Kung-Fu, van R. Vogel.

Door U lacht het leven ons weer tegemoet.

Simone van der Zouwen-Bloem

Gratis proefles

Interesse in een gratis proefles? Neem contact op.

 

Tel: 06-53241445
E-mail: info@wing-chun.nl
Of vul onderstaand formulier in: