Gratis proefles: 06 - 53 24 14 45

Kernploegtraining

 

Trainen bij de kernploeg

Aan het meedoen met de trainingen in de kernploeg zijn enkele voorwaarden verbonden:

  • Je hebt minimaal grijs
  • Voor ieder kernploeglid geldt dat je buiten de kernploegtraining van vrijdag, minimaal nog 1 keer per week op een van de afdelingen traint. (Je traint dus in totaal minstens 2 keer per week)
  • Groep 1 moet minimaal 2 keer per kalendermaand op de kernploegtraining aanwezig zijn en vol meetrainen.
  • Groep 2 moet minimaal 3 keer per kalendermaand op de kernploegtraining aanwezig zijn; hier ligt de lat hoger.

Als je niet aan de voorwaarden van de minimale aanwezigheid kunt voldoen, wordt je – als je in groep 2 zit - naar groep 1 gezet. Je moet dan 3 weken achter elkaar met groep 1 meetrainen. Daarna kun je weer terug naar groep 2.

Voor mensen uit groep 1 betekent het, dat je uit de kernploeg moet en de eerstvolgende instapmogelijkheid, te weten januari of september kan benutten.

Uitzondering is absentie door overmacht; dit kun je bespreken met Robert senior.

Kun je niet aanwezig zijn, dan bel of sms je naar:
Robert Vogel senior: 06-53241445 of info@wing-chun.nl

Sport en Hygiëne horen bij elkaar

Je draagt een schoon wit T-shirt ( dus niet verwassen of met gaten erin) met de juiste kleur. Trainen met een 'lagere' kleur tijdens de warming-up is prima. Verder: een schone wing-chun broek, zonder gaten of met verwassen (grijze) strepen. Schone zaalschoenen. Schone en korte nagels

Zorg dat je schoon op de les komt. Het is niet fijn als je de zweetlucht van je werk meeneemt naar de les. Als je na de les een geurtje hebt, prima.

Fris ruiken geldt ook voor je mond. Een pepermuntje of kauwgompje helpt al snel.

Kwaliteit van de Kernploeg

Tijdens de trainingen in de maanden september, oktober en november bekijken we of iedereen in de juiste groep is ingedeeld. Dit is nog niet definitief vastgesteld namelijk; er kunnen nog verschuivingen plaatsvinden.

Eind mei 2014 wordt beoordeeld wie van groep 1 gevorderd genoeg is om over te gaan naar groep 2.

Na elke training zal iedereen in groep 1 worden beoordeeld door de trainers van groep 1(v). Deze beoordelingen tellen mee voor de beslissing in mei 2014 of iemand over mag gaan naar groep 2.

Na elke training van groep 2 komt eveneens voor de leden van groep 2 een beoordeling. Dit om de ontwikkeling van groep 2 zo hoog mogelijk te houden en om te beoordelen of je terecht in groep 2 zit. Mocht je nog niet op het goede niveau meekomen, ga je dus naar groep 1.

Aan het einde van elke maand bespreken de trainers de vooruitgang van iedere leerling. Dit betreft zowel de leden van groep 1 als van groep 2.

Elke eerste vrijdag van de nieuwe maand heb je de mogelijkheid om vragen te stellen over de training aan Robert sr, Robert jr, Fred en Aniel. Op- en aanmerkingen, wensen en commentaar zijn uiteraard welkom. De kwaliteit van het lesgeven moet immers ook hoog zijn.

Als je te laat komt op de training, probeer dan geruisloos aan te sluiten bij de groep zonder de anderen te storen. Dus niet aan de trainer vragen wat je moet doen of met welke techniek de anderen bezig zijn, want dat zijn de gevolgen van te laat komen op les. Je maakt zeer zeker geen goede indruk als je in groep 2 zit en je komt te laat. Bij regelmatig laat komen wordt er een aantekening gemaakt.

Tijdens de training

Als een trainer een techniek uitlegt, gelieve te luisteren en niet onderling te kletsen.

Als je tijdens de training naar het toilet of de kleedkamer wilt gaan, meld je dit aan de trainer en loop je niet zomaar uit de training weg.

Techniek

Een belangrijk streven van onze Associatie is het volgende:
Techniek > Snelheid > Kracht en niet andersom, wat bij de meeste martial arts stijlen en systemen voorkomt. Zo kunnen onze vrouwelijke leden zich gelijkwaardig ontwikkelen en ontplooien.

Corrigeren van elkaar

Dit is een heel belangrijk punt voor de kwaliteit, sfeer en harmonie in de groep.

Het is soms onbegrijpelijk dat iemand zich aangesproken of op zijn teentjes getrapt voelt als je trainingspartner je corrigeert of een opmerking maakt.

Dit heeft vooral te maken met hoe het met je eigen ego is gesteld. Ga ervan uit dat je trainingspartner het op een goede en correcte manier doet en het niet de bedoeling is om jou te kleineren of te laten zien hoe goed hij of zij wel niet is.

De Wing-Chun Familie

Ieder lid dat vóór je op les is gekomen, is je oudere broer of zuster en behandel je met respect. Uiteraard behandelt deze oudere broer of zuster jou met hetzelfde respect.

Ieder lid dat later dan jij lid geworden is van onze Wing-Chun familie, is jouw jongere broertje of zusje. Zoals het hoort, begeleid je je jongere broertje of zusje zo goed mogelijk, met inachtneming van het wederzijds respect.

Commitment met de Associatie

Bij onze training geven wij als leraren / trainers les aan de kernploegleden om ons systeem met haar fysieke, mentale en emotionele impact over te brengen. De impact die je als persoon op vele fronten sterker maakt in het gewone leven. Wij hopen dat jullie als leerling net zo betrokken zijn bij onze associatie wing-chun kung-fu als wij.

Daarom willen we jullie vragen om, als er voorvallen zijn zoals negatieve uitingen over leerlingen, trainers of de associatie, deze door te geven aan Robert Vogel senior. Zo kunnen wij als associatie kritisch bekijken waar deze uitingen vandaan komen en of hieraan gewerkt kan worden. Zo houden we samen de associatie sterk. Suggesties van leden om de commitment te vergroten of sterker te maken zijn altijd welkom.

-

Gratis proefles

Interesse in een gratis proefles? Neem contact op.

 

Tel: 06-53241445
E-mail: info@wing-chun.nl
Of vul onderstaand formulier in: